Keresés

Adakozással egybekötött tüntetés lesz este

Kedd este újra tüntetnek a fővárosban és néhány vidéki városban is. A Nincs hova hátrálnunk nevű demonstráció este hatkor kezdődik a József Nádor téren, a tüntetők innen vonulnak majd át a Parlament elé. Az abcug élőben tudósít az eseményekről. 

A szervezők az esemény Facebook-oldalán azt írják: az utóbbi hetekben egyre több civil, pártfüggetlen szerveződés alakult, hogy kiálljanak a magyar emberek érdekeiért. Most szeretnénk egy helyszínen egyesíteni ezeket a csoportokat és más civil érdekvédelmi szervezeteket, hogy együtt védjük meg jogainkat és utasítsuk el a társadalmi igazságtalanságokat, valamint hogy összefogjunk, és közösen alternatívát találjunk, amennyiben a jelenlegi kormány továbbra is semmibe veszi a szavunkat.

“Eleged van a szociális megszorításokból? Az oktatási rendszer teljes átforgatásából és a társadalom elbutításából? A NAV-botrányokból és kitiltási ügyeiből? A mértéktelen korrupcióból és hazugságokból? Az egészségügy borzasztó helyzetéből és a magyarországi lakhatás egyre kritikusabb helyzetéből? Gyere el és hallasd te is a hangod”! – írják a szervezők.

A szervezők azt kérik, hogy aki teheti, vigyen magával egy cipősdoboznyi játékot, amit karácsonyig eljuttatnak a rászoruló gyerekeknek. Az eseményhez a Facebookon eddig 13 ezren csatlakoztak, néhány vidéki városban is lesznek tüntetések, ezek azonban egyenlőre pár száz fősnek ígérkeznek.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!