Keresés

Abaújlakon is figyelhették, kire szavaznak a közmunkások

Helyi közmunkások a választási bizottság előtt szavaztak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Abaújlakon – állítja a választási bizottsághoz érkezett egyik panasz.

A VS.hu információi szerint több panasz is érkezett az abaújlaki helyi választási bizottsághoz, amelyek a vasárnapi választások tisztaságát, jogszerűségét kérdőjelezik meg.

Az egyik panaszos azt tette szóvá, hogy tíznél több, a helyi önkormányzat által foglalkoztatott közmunkás nem a szavazófülkében, hanem a választási bizottság asztalánál nyilvánosan szavazott. Az ötfős bizottsága egyes tagjainak rálátása volt arra, hová húzzák az ikszet. Hasonló nyílt szavazásról közölt videót Forró településről az Átlátszó, mi pedig Tiszabőn tapasztaltuk, hogy a közmunkával tartják sakkban a település roma lakosait.

A VS.hu információi szerint ma kell kivizsgálni az abaújlaki panaszt. Ezt az teszi különlegessé, hogy a testületnek a saját működésről kell eldöntenie, hogy jogszerű vagy jogszerűtlen volt-e. A bizottság egyik tagja azt mondta, elutasítják a panaszokat, mivel azok alaptalanok.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!