Keresés

A Vs.hu kiadója viheti az Origót

Csütörtökön írják alá az Origo eladásáról szóló szerződéseket. A portált már egy ideje próbálja eladni a tulajdonos Magyar Telekom, a befutó vevő a Vs.hu-t kiadó New Wave Productions lehet.

A Vs.hu-t kiadó New Wave Productions kiadóval írja alá csütörtökön a Magyar Telekom az Origo Média Zrt. eladásáról szóló szerződéseket – írja a 444.hu. A Magyar Telekom évek óta próbál túladni veszteséges online hálózatán. A New Wave neve már korábban is felmerült mint az egyik lehetséges vevő.

A tranzakcióval az Origo portál mellett a Videa videómegosztó, a Freemail levelezőszolgáltatás, valamint az Ozone és a Life Network televíziós csatornák is az új tulajdonoshoz kerülnek.

A 444.hu szerint a vételár 13 millió euró (kb 4 milliárd forint) körül lehet. A megállapodást csütörtökön vagy pénteken jelentik be, és ezután tájékoztatják hivatalosan is az érintett szerkesztőségeket.

A Száraz István, a We Love Budapest alapítója által vezetett New Wave a cseh Bawaco médiabefektetőé, ami Matolcsy György jegybankelnök unokatestvérének, Szemerey Tamásnak az érdekeltségéhez tartozik.

A Vs.hu-nál több korábbi origós újságíró is dolgozik, akik tavaly hagyták el a céget, miután Lázár János külföldi utazásait firtató cikkeket követően távoznia kellett Sáling Gergő akkori főszerkesztőnek.

Az Origo lehetséges vevői között emlegették korábban a a 24.hu-t a startlap.hu-t és a Nők Lapja Cafét kiadó Centrál Médiacsoportot, az Indexet kiadó CEMP-et, illetve Gattyán György cégét, a Doclert. A 444.hu szerint a Centrál Médiacsoport is jól járhat majd az eladással, állítólag az Origo-csomag néhány eleme hozzájuk kerülhet a későbbiekben.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!