Keresés

Elmosta az eső a minisztériumi pályázatkezelőt is

A nagy esőzések miatt leállt az állami civil pályázatokat kezelő Emberi Erőforrás Támogatáskezelő rendszere, ezért meg kellett hosszabbítaniuk a hiánypótlási határidőket. Néhány nappal ezelőtt arról érdeklődtünk, miért csúsznak hetek óta a civil szervezeteknek szánt állami támogatások, most azt írták, a hétfői nagy esőzés miatt erre a kérdésre sem tudnak válaszolni.

„Az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer felülete (EPER) esővíz okozta műszaki leállás miatt nem elérhető. A hiba elhárításán folyamatosan dolgoznak”

– írta az Abcúgnak az állami civil pénzek kiosztásáért felelős Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (Emet). A leállás miatt a hiánypótlási határidőket is meghosszabbították.

Ahogy keddi cikkünkben megírtuk, az Abcúg több civil szervezet vezetőjétől úgy értesült, hogy hiába nyertek a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) pályázatán, az állami civil pénzek kiosztásáért felelős Emet még mindig nem küldte meg az utalást. A cikkben megszólaló civilek azt mondták, már rég visszaküldték az aláírt szerződést a szükséges papírokkal, az Emet mégis olyan dokumentumokat kér be hiánypótlásként, amiket már korábban beadtak.

A csúszás okáról szombaton az Emetet is megkérdeztük, ma reagáltak a levelünkre, és azt írták, hogy a leállás miatt a NEA-támogatásokkal kapcsolatos kérdéseinkre sem tudnak válaszolni, bár a levelükben minket is „Tisztelt Pályázónak” neveztek.

Ha kíváncsi rá, idén milyen Fidesz- és kormányközeli civil szervezetek taroltak a NEA pályázatain, ezt a cikkünket olvassa el.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!