Keresés

A menekültekre keni a szociális lakásprogram hiányát a Fidesz

Kifejezetten veszélyes és nem időszerű a Fidesz szerint a szociális alapú bérlakások tömeges építése a Magyarországot és Európát érintő rendkívüli mértékű népvándorlás miatt.

A Fidesz frakció Csárdi Antal LMP-s fővárosi közgyűlési képviselő szombati nyilatkozatára reagált, miszerint Budapesten lakhatási válság alakult ki a magas ingatlan- és albérletárak miatt, ezért az olimpia helyett bérlakásprogramot kellene indítani.

A Fidesz úgy látja, a bérlakás programnak semmi köze az olimpiai pályázathoz, egy olimpia rendezése minden országnak rendkívüli elismerés és lehetőség, ezért az Országgyűlés támogatja a Fővárosi Önkormányzat, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Magyar Paralimpiai Bizottság pályázati szándékát – állt még a kormánypárt sajtóközleményében.

Az otthonteremtést támogató kormányintézkedéseket viszont kiemelték: a családi otthonteremtési kedvezménnyel, a bajba jutott hiteleseket segítő intézkedésekkel, a bankok elszámoltatásával, a forintosítással, több mint egymillió család otthonát mentették meg – hangsúlyozták.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!