Keresés

A legjobb borsodi gimnázium tantestülete nyílt levélben fordult a kormányhoz

Az, hogy vannak még jól működő iskolák, kizárólag a tanárok lelkiismeretességének köszönhető – írja a legjobb BAZ-megyei középiskola vezetése.

Miután korábban hiába tettek észrevételeket az oktatásirányítóknál, semmiféle választ nem kaptak, ezért kedden a miskolci Herman Ottó Gimnázium tantestülete dühös nyílt levelet tett közzé a közoktatás állapotáról – írja a 444.

A levélből kiderül, hogy a legtöbb oktatáspolitikai átszervezéssel nem értenek egyet, mint írják: „Az egész oktatási rendszert látjuk most már veszélyben! Kaotikussá vált minden! Bizonytalanság, elkeseredettség, sokszor apátia uralkodik a tanári szobákban. S az, hogy vannak még jól működő iskolák, (…) kizárólag a tanárok lelkiismeretességének köszönhető – merthogy nem a környezeti hatásoknak és az oktatáspolitika tevékenységének, az biztos!”

Szerintük az sem világos, ki működteti az iskolákat:

„Az önkormányzat, vagy annak egy cége? Valamelyik minisztérium, az Oktatási Hivatal, a POK…? A sok bába között elveszett a gyerek! A GYEREK, merthogy az egésznek róluk kellene szólnia!!! De nem ez történik!”

A tanárok szerint „az oktatási rendszer minden változtatásával a gyerekekkel kísérletezünk”, ezért követelik, hogy „a jelenlegi reformoknak nevezett akciókat azonnal függesszék fel”. A bürokráciáról azt írták: „És mikor taníthatunk végre??? Vagy éppen az a cél, hogy a felnövekvő generáció már kérdezni se tudjon?” A tanárok végül leszögezték, hogy nyugalmat szeretnének, „politikától és álreformoktól” mentesen akarnak tanítani.

A gimnázium egyébként a legjobb középiskola Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!