Keresés

A külvárosba száműzik a belvárosi hajléktalanszállót

A Gyáli útra költözhet a József Nádor téri női hajléktalanszálló. A lakók számára egy munkásszállón alakítanak ki helyet. A téren luxusszálló épül.

Nyár végéig ki kell költöznie a József Nádor térről az Oltalom Karitatív Egyesület által üzemeltett női hajáktalanszállónak. A fővárosi önkormányzat kedden ugyanis felmondta az egyesülettel a szálló üzemeltetésére 2000-ben kötött szerződést. A tér egyik bérházában található 64 férőhelyes hajléktalanszállónak augusztus 31-ig kell kiköltöznie, új helyet a Gyáli úton kapnak egy munkásszállóban.

A lépést kezdeményező Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes az MTI szerint közölte: számos panasz érkezett a szálló elhelyezkedése miatt, és nem ideális, hogy a belváros szívében, egy bérházban működik egy nem túl jó állapotban lévő hajléktalanszálló.

Ellenzéki képviselők szerint az egyesülettel nem egyeztetett a főváros a döntésről. Horváth Csaba (MSZP) szerint az egyesületnak a sajtóból kellett értesülnie arról, hogy fel akarják mondani a szerződést. Gy. Németh Erzsébet (DK) szerint pedig arról szól a történet, hogy valaki szállodát akar építeni a környéken.

Tarlós István főpolgármester azt mondta, hogy a hajléktalan-szálláshelyek száma 2010 óta nőtt, és hangulatkeltésnek nevezte, hogy a szállodaépítést az ügybe keverik, szerinte ehhez mincs köze a fővárosi önkormányzatnak. Ha elkészül az új szállás, akkor a lakók képviselőit meghallgatják, hogy az új létesítmény jobb-e mint a József nádor téri – mondta.

A József Nádor téren először mélygarázst fognak építeni, ezért pár hete kivágták az összes fát, de a tervek szerint luxusszálloda is épül majd itt  – írja a 444.hu.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!