Keresés

A kormány menekültpolitikája ellen tüntettek a Keletinél

Nagyjából ötvenen gyűltek össze szombat délután a Keleti pályaudvar előtt, hogy a kormány menekültpolitikája ellen tiltakozzanak. A szervezők szerint nem a hadsereget kéne mozgósítani, hanem befogadóbb politikára lenne szükség. 

“Ez a menekülthullám még évtizedekig fog tartani, amire nem a Fidesz és a Jobbik válasza a megoldás” – hangzott el szombat délután egy Keleti pályaudvar előtt tartott rendezvényen. A “Tiltakozunk a gyűlöletbeszéd ellen” címmel meghirdetett tüntetés szónoka szerint a szögesdrót és a hadsereg mozgósítása csak az idegengyűlölet elszabadulásra alkalmas, ami a Fidesz és a Jobbik közös műve.

Antifasiszta tüntetés
Fotó: Magócsi Márton

“A Jobbik mindenben támogatja a kormányt, és csak úgy tesz, mintha ellenzék lenne. A jó válasz ezzel szemben a befogadó politika, de ezt nem várhatjuk sem az Orbán-kormánytól, sem a többi kelet-európai vezetőtől” – mondta a tüntetés szónoka.

A rendezvényen ott volt Barabás Richárd, PM-es önkormányzati képviselő és Szarvas Koppány Bendegúz, DK-s aktivista is. A tüntetés nagyjából fél órát tartott, és összesen kb. ötven résztvevő volt a helyszínen.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!