Keresés

A kórházak összeomlására számít a kormány

„Bármit csinálnak, nincs és nem lesz elegendő orvos ahhoz, hogy a jelenlegi egészségügyi ellátási struktúrát fenntartsák”- ismerte el Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkára Siófokon, a Magyar Kórházszövetség XXVIII. kongresszusán.

Súlyos az emberhiány a teljes humánerőforrás-ágazatban” – erről Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkára beszélt Siófokon, ahol a Magyar Kórházszövetség XXVIII. kongresszusát nyitották meg szerdán.

A 444 tudósítása szerint az egészségügy súlyos krízisben van, elkerülhetetlen a rendszer átalakítása. „A háziorvosi ellátás területén 5-10 éven belül egészen bizonyosan komoly orvoshiány lesz, mert annyi orvost, amennyi kikerül a rendszerből, nem lehet majd pótolni”. Beneda az egyetlen megoldásnak a szakdolgozói réteg továbbképzését tartja. Az egy háziorvost és egy assisztenst magukban foglaló praxisokat igyekeznek majd minimum két szakképzett munkaerővel feltölteni.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!