Keresés

A járda mellett sétált az értelmi sérült fiú, húszezerre büntette a rendőr

Az értelmi sérült fiú nem a járdán, hanem mellette sétált pár métert egy cigánysoron. Meglátta a rendőr és megbüntette. A bíróság szerint a büntetés jogos.

A TASZ jelenti blogja írja, hogy az északkeleti országrészben, egy faluban élő 18 éves, értelmi sérült fiút, azért büntetett meg húszezer forintra egy rendőr, mert hazafele a kihalt, autóforgalomtól mentes cigánysoron, a hiányzó járdaszegély mellett, a járda helyett az úttesten sétált pár métert. A fiú, aki nem is igazán értette, mi a bűne, hazaérve elmondta szüleinek, hogy az öttagú család havi büdzséjének negyedét büntetésként be kell fizetniük, mert félméterrel odébb sétált az utcán, mint kellett volna.

A hatóság később mérlegelt, így már nem húsz, csak tízezer forintot kellett a fiú szüleinek befizetniük. A család a TASZ segítségét kérte és bírósághoz fordultak. A bíróság megállapította: a büntetés jogos, hiszen az eljárás alá vont személy az úttesten haladt, miközben akadálymentes járda van erre a célra kijelölve.

A történet teljességéhez még hozzá tartozik, hogy történetesen a több rendőr által rendszeresen ellenőrzött útszakasz a cigánysoron található; hogy a cigánysoron a járda fenti állapotában találtatik gyaloglásra alkalmas, akadálymentes minőségűnek, és az is a véletlenek szerencsétlen összejátszása lehet csupán, hogy a büntetett fiatal történetesen roma származású.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!