Keresés

A cigányokra keni a bevándorlók eltanácsolását a kormány

A cigányok felzárkóztatásával hozta párhuzamba a menekültek befogadásának elutasítását Trócsányi László igazságügyi miniszter.

Magyarország már csak azért sem tudja befogadni a gazdasági menekülteket, mert gondoskodnia kell 800 ezer cigány felzárkóztatásáról. Ezt nyilatkozta Trócsányi László magyar igazságügyi miniszter Berlinben az InfoRádiónak.

A miniszter szerint azt is figyelembe kell venni, amikor migrációról beszélünk, hogy mik az egyes országoknak a sajátosságai. “Nagyon komoly munka, amit a kormány végez a roma felzárkóztatás ügyében. Ez egy nagyon fontos feladat, amit a kormánynak meg kell tennie” – mondta.

Roma felzárkóztatási programokra a költségvetési pénzeken kívül uniós pénzek is vannak. A közel ötmilliárd forintos Út a munkába program megvalósítása körül ugyanakkor nagyon sok kérdés merült fel. A pénzek elköltésésével kapcsolatban költségvetési csalás gyanúja miatt zajlik nyomozás az Országos Roma Önkormányzatnál.

Magyarországon a költségvetés által menekültügyre fordított 4,027 milliárd forintból 3,546 milliárd forint uniós támogatásból származik. A magyar állam 481,1 millió forintot költ erre saját forrásból, vagyis a teljes összeg 12 százalékát – szedte össze a közelmúltban a Mandiner.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!