Keresés

A bölcs tanítónéni nem tanítja meg a marhaságokat

Színjátékban érezték magukat az egyik vidéki tankerületi fórumon résztvevő tanárok. Az esemény nem volt nyilvános, de kiszivárgott a hangfelvétel, amelyből kiderül, hogy a tankerületi vezető is sok mindenben egyetértett a tanárokkal. 

„Én egy színjátéknak éreztem az egészet. Azt éreztem, hogy nem lesz pozitív kimenetele ennek az egésznek. ‘Mondjátok, mi felírjuk meg meghallgatjuk’, de nem történik változás”- mondta egy pedagógus az Átlátszó Oktatásnak egy vidéki tankerületi fórumon, ahol a tankerületi vezető reagált a tanárok panaszaira.

Bár a beszélgetés nem volt sajtónyilvános, egy résztvevő eljuttatta a hangfelvételt az Átlátszó Oktatásnak, amelyből részleteket közöltek. Ezekből kiderül, hogy a tankerületi vezető egy sor kérdésben egyetértett a pedagógusokkal. A gyerekek számára használhatatlan tankönyvekről például azt mondta, „a bölcs tanítónéninek eszében sincs minden marhaságot megtanítani”, és hozzátette, hogy „rohammunkával kidolgozott könyvekről beszélünk. Amikor azt mondom, hogy rohammunkával készült, akkor ebben nagyjából a megfejtés is benne van”.

A tanárok panaszkodtak a mindennapi testnevelésre, a megemelkedett óraszámra és a tanárokat segítő szakemberek (pedagógiai asszisztensek, iskolatitkárok) béremelésének elmaradására is. A hangfelvételek ide kattintva hallgathatók meg.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!