Keresés

6500 ágyat ajánlanak az osztrákok a menekülteknek

Néhány nap alatt majdnem 6500 ágyat ajánlottak fel osztrák lakosok az országba érkező menekültek elszállásolására. A kormány ellenőrzi a szállások minőségét, és akik megfelelnek, kompenzációt is kapnak az államtól. 

Eddig 248 osztrák állampolgár összesen 6424 ágyat ajánlott az Ausztriába érkező menekülteknek – tájékoztatta az Abcúgot az osztrák belügyminisztérium. A hatóságok most ellenőrzik a felajánlott szállások minőségét, és amelyek valóban megfelelnek az elvárásoknak, ott menekülteket fognak elhelyezni. Az állam naponta 19 eurót fizet kompenzációként minden elhelyezett menekült után.

Nemrég írtuk meg, hogy az osztrák belügyminisztérium felhívásában arra kérte állampolgárait, hogy aki rendelkezik emberek elszállásolására alkalmas üres lakással, panzióval, hotellel vagy akár valamilyen csarnokkal, ha teheti, bocsássa az állam rendelkezésre. Nincs ugyanis elég hely az országba érkezett, az afganisztáni, iraki és szíriai konfliktusok elől menekülők elszállásolására.

2015 első felében 28 ezer menekültkérelmet adtak be Ausztriában, a hatóságok pedig igyekeztek mindenkinek megfelelő lakóhelyet biztosítani: az elmúlt egy évben 17 ezer fekvőhelyet létesítettek, de így sem tudnak lépést tartani a tömegekkel, ezért kérték a lakosság segítségét.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!