Keresés

A 444 teljes szerkesztőségét kitiltották a parlamentből

Bizonytalan ideig nem léphet be az országházba a 444.hu egyik újságírója sem, az indoklás szerint azért, mert megszegték az országházi sajtótudósítás szabályait – idézte a 444 Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke szerkesztőségnek küldött levelét.

A komplett szerkesztőség kitiltását Plankó Gergő és Tamás Bence Gáspár újságírók 2016. október 10-én forgatott videója váltotta ki, amikor is Szilágyi levele szerint engedély nélkül forgattak és „fizikailag akadályozták” Halász János államtitkár bejutását az ülésterembe.

Az ominózus videóban Rogán Antal letagadott, majd beismert helikopterútjáról, és a miniszter ezzel kapcsolatos hazudozásairól kérdezte Rogán fideszes képviselőtársait a 444 két riportere.

A 444 a kitiltásra reagálva azt írta, Halász János, aki amellett, hogy államtitkár, a Fidesz-frakció szóvivője is, szabályosan menekülni próbált a válaszadás elől, a parlamentnek arra a részére, ahová már nem léphetnek be újságírók.

Korábban Áts Dánielt, Botos Tamás és Herczeg Márk 444-es újságírók belépési engedélyét vonta meg az országgyűlés elnöke, de már a hvg.hu, az Index, a Nol és a 24.hu tudósítóit is tiltották ki a parlamentből hasonló okok miatt, tavaly áprilisban.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!