Keresés

43 kollégáját jelentette fel egy bajai iskolaigazgató

 

Becsületsértéssel vádolja őket, mert leszavazták, hogy igazgató maradhasson. A szavazást azért tartották, mert fiktív jegyek beírására utasított egy osztályfőnököt, majd fegyelmit adott neki ezért.  

Becsületsértés miatt jelentette fel 43 kollégáját a Bajai Járásbíróságon Királyné Koszter Mária, a bajai Jelky András Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium volt igazgatója – írja a Népszabadság. Az igazgatót ugyanis leváltották, miután egy kilencedikes osztályban elmaradtak egyes órák, de nem pótolták be, hanem helyette fiktív osztályzatokat írtak be.

Az ügyben a rendőrség és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ is vizsgálatot indított indult, hogy megállapítsák, ki kezdeményezte a fiktív jegybeírásokat. Az igazgató szerint ez az osztályfőnök volt, akinek fegyelmit is adott. A lap szerint a tanárok közül sokan jelezték, valójában az igazgató utasította erre.

A nyomozást végül lezárták, mert a fiktív jegyeket nem írták be az értesítőbe és nem vették figyelembe az értékeléskor, a következő félévben pedig az elmaradt órákat is megtartották, így senkit nem ért hátrány. A Klik-vizsgálat vége pedig az lett, hogy szavazást kezdeményeztek arról, a tanárok alkalmasnak találják-e Királyné Koszter Máriát a tantestület vezetésére. 122-ből 105-en arra szavaztak, hogy nem, így ő azóta beosztott pedagógusként dolgozik.

A volt igazgató ezek után munkaügyi pert indított, és feljelentette 43 kollégáját, mert azt állították, hogy sem szakmailag, sem emberileg nem alkalmas feladatára. A Népszabadság szerint tanárokat augusztus végére, az új tanév előkészítési időszakára idézték be a bíróságra.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!