Keresés

Rendőrök vitték el a tüntetőket a Városligetből

A Liget-projekt ellen tiltakozó aktivisták felmásztak a Közlekedési Múzeum tetejére, majd az ablakrácsokhoz láncolták magukat. Rendőrök vitték el őket.

Hiába számolta fel a rendőrség a Ligetvédők reggeli demonstrációját a Közlekedési Múzeumnál, a Liget-projekt ellen tiltakozó aktivisták 11 óra tájban átjutottak a kordonon, és felmásztak az épületre – írja a 444.hu. A reggeli demonstráción csak néhányan vettek részt, a bejárat elé ültek le. A kiérkező rendőrök akkor a demonstrációt felszámolták, öt személy ellen szabálysértési eljárást indítottak.

Ezután egy órával az épület másik oldalán a Ligetvédők egy kis csoportja, a Riddim Colony énekese, Komáromy Gergely vezetésével áttörték a munkaterületet védő kordont, és felmásztak az épületre. A biztonsági szolgálat emberei a lap szerint a nagy médiafigyelem hatására nem álltak ellen.

Délben megjelent a területen Sági Attila a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. részéről. A műszaki igazgató bejelentette, hogy megindítják a bitrokvédelmi eljárást a Ligetvédők ellen. Szerinte ugyanis ez már nem az a tiltakozási forma, amit egy ingatlanfejlesztő kezelni tud.

Az Index szerint negyed 1-kor érkezett mintegy 60 készenléti rendőr, sisakkal és gumibottal. A Ligetvédők erre elkezdték odaláncolni magukat az ablakrácsokhoz. A rendőrök közölték, hogy mivel a bontást végző cégnek van engedélye, a tiltakozókat felszólítják arra, hogy hagyják el a helyszínt.

Egy órakor a rendőrök finoman, de határozottan elkezdték kiszorítani a Ligetvédőket a Közlekedési Múzeum előtti részről – írja az Index. Néhány embert megemeltek és kivittek, mások a felszólításnak eleget téve maguktól távoztak.

Az egyik postaládához odaláncolta magát egy tüntető. A rendőrök elmondták neki, hogy mindenképpen levágják a biciklilakatot a nyakáról, de legalább annyira működjön együtt, hogy ő ne sérüljön meg. A láncot később levágták, és a lányt elvitték a rendőrök.

A tüntetés előzményeiről és okairól itt olvashat.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!