Keresés

266 ezren támogatták az olimpiai népszavazást

A Momentum Mozgalom a szükségesnél bőven több aláírást adott le, így szinte biztosan elegendő érvényes lesz  ahhoz, hogy kiírják a népszavazást.

A szükséges 138 ezernél bőven több, 266 ezer aláírást adott le a választási irodán a Momentum Mozgalom – számolt be róla az Index. Mivel ezek között bőséges hibahatárral számolva is elegendő érvényes aláírás lehet, valszínűleg a Fővárosi Közgyűlésnek idővel ki kell írnia a budapesti olimpia megrendezése ügyében tartandó népszavazást.

A Momentum elnöke azt üzente a Fidesznek: ezek után gyávaság lenne visszavonni a pályázatot népszavazás nélkül. Fekete-Győr András azt mondta a gyűjtésről, hogy a budapesti demokrácia történetének egyik legfelemelőbb időszaka volt.

A Momentum kívül az ellenzéki pártok is gyűtjtöttek aláírásokat, az LMP 33 746 aláírást adott le, az Együtt 10 487, a Párbeszéd 10 ezer aláírást adott át. Az MSZP nyilvános átadást nem tartott, de ők is gyűjtöttek. Mostantól számítva 45 napja van a Fővárosi Választási Irodának, hogy ellenőrizze az aláírásokat.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!