Keresés

26 település leküzdötte a munkanélküliséget

A legtöbb álláskereső a Borsod megyei falvakban van, míg Nyugat-Magyarországon több faluban is leküzdötték a munkanélküliséget.

A legfrissebb statisztikák szerint Magyarországon egyetlen olyan település van, ahol meghaladja az 50 százalékot az álláskeresők száma, és 28 olyan, ahol egyetlen munkanélküli sincs – írja a napi.hu. A portál kikérte a regisztrált álláskeresők adatait a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálattól. Ez alapján áprilisban országosan 414 ezer ember keresett állást, negyedük már több, mint egy éve.

Összesen 26 olyan település van az országban, ahol a munkakorúak több mint harminc százaléka állást keres, a legtöbb Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A legrosszabb statisztikával rendelkező település Tornanádaska, ott a munkaképeskorú lakosság 52 százaléka állástalan. A második helyezett a szintén az északi borsodi régióban lévő Rakaca.

28 településen egyáltalán nincsen álláskereső, tíz Győr-Moson-Sopron, nyolc Vas, hét Zala,  három pedig Borsod megyében található. A napi.hu szerint tavaly még csak 12 ilyen település volt található.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!