Keresés

19 ezer menekült érkezett a hétvégén

A horvát-magyar határszakaszon keresztül jönnek, Szerbia felől már alig érkeznek, a kormány pedig elviszi őket az osztrák határra.

Közel 19 ezer menekükt érkezett az elmúlt hétvégén Magyarországra. A magyar-szerb határszakaszon 950 migránssal szemben intézkedtek, Magyarország többi határszakaszán és mélységében tiltott határátlépés miatt 18757 embert fogtak el a rendőrök.

A legtöbb menekült ma már a horvát-magyar határszakaszon keresztül érkezik, a beremendi és a barcsi határátkelőn keresztül. Onnan Magyarbólyra viszik őket, ahonnan vonattal Hegyeshalomra. Az Index tudósítása szerint hajnalban több mint háromezer menekült sétált át Ausztriába a Nickelsdorfi határátkelőnél, őket tíz pakisztáni származású angol férfi látta el.

Pintér Sándor belügyminiszter hétvégén a szerb kollégájával újranyitotta a röszkei határátkelőhelyet. Eközben azonban hétfő éjféltől Zágráb lezárta a Szerbia és Horvátország közötti legforgalmasabb határátkelőhelyet a bejövő teherforgalom előtt, a Belgrádot Zágrábbal összekötő E70-es úton fekvő, Batrovci-Bajakovo átkelőt. A MÁV pedig leállította a vonatközlekedést Magyarország és Horvátország között.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!