Keresés

Az MSZP a Nemzeti Választási Iroda előtt tüntetett

Ki fogják harcolni a vasárnapi boltzárról szóló népszavazást, ígérte Nyakó István MSZP-s politikus a párt március 15-i tüntetésén. Délután néhány százan gyűltek össze a Nemzeti Választási Iroda előtt, ahol februárban nagydarab, kopasz férfiak akadályozták meg Nyakót népszavazási kérelmének leadásában. 

Közel háromszázan gyűltek össze a Nemzeti Választási Iroda (NVI) előtt az MSZP által szervezett tüntetésen. Az eseményen Nyakó István azt mondta, követelni, nem pedig ünnepelni mentek az NVI elé. „Követeljük, hogy a népnek joga legyen a népszavazáshoz” – mondta.

Az MSZP azért szervezett tüntetést, mert február végén kigyúrt, kopasz férfiak akadályozták meg Nyakó Istvánt a népszavazási kérelme leadásában, így megelőzte őt a herceghalmi (korábban fideszes) polgármester felesége, Erdősi Lászlóné. A Nemzeti Választási Bizottság utólag – szembemenve Patyi András elnökkel – Erdősiné kezdeményezését hitelesítették. Bár egy fotó alapján bizonyítottnak tűnt, hogy a kopaszok és az idős nő összejátszottak, a Kúria ezt másképp látja.

Nyakó azt ígérte, ki fogják harcolni, hogy megtarthassák a vasárnapi boltzárról szóló népszavazást, és akkor is az NVI előtt lesznek, amikor a bíróság az Erdősiné-féle kezdeményezés megszüntetését célzó kérelemről dönt.

A rendezvényen többször idéztek Orbán Viktor délelőtti beszédéből, amire mindig hangos füttyszó volt a válasz a közönségből. Lukács Zoltán frakcióvezető-helyettes azt mondta, a Fideszt akkor lehet leváltani, ha felállnak az emberek. Szerinte Salgótarjánban a polgármester-választáson már felálltak az emberek. A rendezvény résztvevői a beszédek után a Hősök terére vonulnak, ahol részt vesznek a pedagógustüntetésen.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!