Keresés

A hatvanas éveket idézi ez a hangulat

Fehér virágot tűznek sokan az iskola kerítésére, ezzel fejezik ki szolidaritásukat a fővárosi Teleki Blanka Gimnázium igazgatójával, akit a Klik a héten levélben szólított fel, hogy mutassa be, milyen körülmények között mentek el tüntetni Miskolcra az iskola tanárai.

„Én nagyon utáltam idejárni, de most büszke vagyok a gimnáziumomra” – mondja Gábor, aki 1967-ben érettségizett a fővárosi Teleki Blanka gimnáziumban, péntek reggel pedig virágot tűzött az iskola kerítésére. Szerinte az soha nem vezetett jóra, ha nekimentek a tanároknak és a diákoknak.

IMG_20160219_081858

A kerítésen már péntek reggel nyolc órakor több tucat fehér virág van kitűzve, és az erre járók folyamatosan hozzák a virágokat, pár percenként érkezik valaki egy újabb szállal. Fiatalok és idősek is jönnek, de megjelent egy másik gimnázium tanára, és egy közelben lakó házaspár is – jelentette munkatársunk az iskola bejárata elől.

A virágokkal fejezik ki szolidaritásukat Pukli István, a XIV. kerületi Teleki Blanka Gimnázium igazgatójával, akit a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) kedden levélben szólított fel, hogy mutassa be, milyen körülmények között mentek el tüntetni Miskolcra az iskola tanárai, és hogyan tájékoztatták a szülőket miskolci gimnáziumot támogató nyílt levelükről.

Zsókát, a nyugdíjas könyvtárvezetőt a hatvanas évekre emlékezteti a hangulat, amikor büntették, ha valaki farmerben ment iskolába, szerinte ez most a kockás ing. „Bármennyire is politikamentesek igyekszünk lenni, azért az alapokat rengetjük” – mondta. Az oktatás ügye örökbefogadott sérült gyereke, és unokái miatt fontos számára.

A szolidaritási akciónak csak egy része a fehér virág, péntek este gyűlés is lesz az iskola előtt. Akik virágot hoztak, többen is mondták, hogy az esti tiltakozáson is ott lesznek.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!