Keresés

Boldog születésnapot, van százezred kölcsön?

Tizennyolc éves koráig nem keresték Barbit a szülei, akkor is csak azért, hogy van-e kölcsön százezer forintja. A lány ma már 22 éves, és egy budapesti szállodában dolgozik. Az SOS Gyermekfalvak videójában mesél az emlékeiről.

„Sopronban elég sokat bántottak minket, mert picik voltunk, minket könnyen lehetett. Ez egy zártabb intézet volt, ahol nagyobbak, rossz magaviseletű emberek voltak. Rácsok voltak az ablakokon” – emlékszik vissza az állami gondozott Barbi a gyerekotthonra, ahová azután került, hogy hat testvérével együtt kiemelték a családjából. A legkisebb testvérét azóta sem látta.

Barbi a soproni intézetből a kőszegi SOS Gyermekfaluba került nevelőszülőkhöz, ma pedig egy budapesti szállodában dolgozik. Eddig nem tudta, pontosan miért kellett eljönnie otthonról, az SOS Gyermekfalvak videójában lapoz bele először a dossziéjába. Itt mesél arról is, hogy addig nem keresték a szülei, míg be nem töltötte a tizennyolcat. Ekkor felhívták, nincs-e kölcsönbe százezer forintja.

Ez már az SOS Gyermekfalvak videósorozatának harmadik része, a korábbi részeket itt és itt lehet megnézni.

Az SOS nevelőszülői hálózatáról az Abcúg hétfői cikkében is szó van: jóformán ez az egyetlen civil fenntartó, amely nem kényszerült egyházi kötelékbe, mióta az egyházak óriásléptekkel tarolnak a gyerekvédelemben.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!