Keresés

Elindult a győri börtönrádió is

Vác után a győri börtönben is elindult a börtönrádió, Sing-Sing FM néven. A rádiót a fogvatartottak szerkesztik, az első vendég a pannonhalmi főapát volt.

Február elején elindul Magyarország második börtönrádiója, a Sing-Sing FM a győri börtönben – írták a rádiók Facebook oldalán. A megyei hírlap szerint saját zenés, beszélgetős műsoraik lesznek, az egyik első interjúalany pedig Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát volt.

A magyar börtönrádiókat az Adj Hangot! Egyesület a Büntetés-végrehajtással közösen működteti. Az első rádió Vácon indult épp egy éve (az Abcúg riportját a váci Rács FM-ről itt olvashatja). A szervezet már hónapok óta tervezi a győri és a Gyorskocsi utcai börtönben működő rádiók elindítsát is.

Czifrik Balázs, az Adj Hangot Egyesület önkéntes munkatársa Kisalföldnek elmondta: kikötés, hogy nemi erőszakot vagy kiskorú elleni erőszakot elkövető elítélt nem lehet rádiós, de a rabokkal hetente kétszer találkozó mentorok nem firtatják, hogy kit miért ítéltek el.

A novemberben indult képzésen először a technikával ismerkedtek a rabok, majd maguk gondolták ki a műsort. A mélyen vallásos Attila például Várszegi Asztrikkal készített interjút, a pannonhalmi főapát a börtön falai között nyilatkozott. „Életem első interjúja mély víz volt, ott ült a főapát úr, az ajtóban állt a parancsnok úr, a börtönlelkész, mellettem a nevelőtiszt. A főapát nagyon készséges volt és sok időt szánt ránk” – mesélt róla.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!