Keresés

15 sebész mondhat fel a győri kórházban, ha nem kapnak béremelést

Március végéig vár a győri Petz Aladár Kórház 15 sebésze: ha addig nem jutnak egyezségre a kórház vezetésével bérük emeléséről, véglegesíthetik a most előirányzott felmondási szándékukat.

A győri Petz Aladár Megyei Oktatókorház 15 sebésze közleményben hozta nyilvánosságra előzetes felmondási szándékát arra az esetre, ha március végéig sem sikerülne megegyezniük a kórház vezetésével bérük emeléséről – írta az Index.

A győri kórház sebészei még januárban kezdeményeztek tárgyalást a kórház vezetésével béreik emelése miatt, mert bérfeszültség alakult ki a regionális kórházi centrum egyes kiemelt osztályain dolgozó orvosok és az intézmény többi osztályán dolgozó kollégáik között. Holott – mint azt korábban a kórház orvosigazgatója is elismerte – az érintett sebészek terhelésének mértéke hasonló, mint magasabb bérezésű kollégáiké. A probléma azonban abban rejlik, hogy a kórházvezetés álláspontja szerint ha a sebészek ügyeleti díját emelik, akkor az összes ügyelő orvosét kell – erre pedig nincs a kórháznak anyagi forrása.

A tárgyalások az sebészek közleménye szerint mostanra végleg megszakadtak, ezért is helyezték ügyvédi letétbe felmondásukat. Azt azonban a közleményben hangsúlyozták: nem akarják veszélyeztetni a betegellátást  mindaddig, amíg a kórház vezetősége részéről valós szándék áll fenn, hogy közösen mindenki számára megfelelő megoldást találjanak.

Hogy 15 sebész egyidejű felmondása komolyan veszélyeztetné-e a kórházi ellátás zavartalanságát, arról e-mailben megkérdeztük Dr. Oláh Attilát, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvosigazgatóját. Válaszadás esetén cikkünket frissítjük.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!