Keresés

12 millióba került az Orbán Ráhel esküvőjén ellopott mobilok keresése

Hosszas huzavona után elárulta a rendőrség, mennyibe került az Orbán Ráhel eskövőjéről ellopott iPhone-ok ügyében elrendelt a DNS-vizsgálat. Az összeg három nagyságrenddel volt magasabb, mint az egyéb szakértői díjak.

Nyolc hónap után tett eleget az Átlátszó adatigénylési kérésének a Készenléti Rendőrség Hivatala, és közölte, hogy mennyibe került az a vizsgálat, aminek során Orbán Viktor miniszterelnök lányának, Ráhelnek az esküvőjén ellopott mobilok után nyomoztak.

A 2013-ban rendezett lakodalomrül két iPhone 4s típusú készüléket loptak el. Az egyszerű lopási ügyben nyomozás indult, amit a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi Osztálya indított. Ennek során a kiszolgáló személyzet 26 tagját kötelezték DNS-vizsgálara, annak reményében, hogy megtalálják köztük a tettest. A történtekre azt követően derült fény, hogy az egyik vizsgálatra kötelezett felszolgáló megszellőztette az ügyet.

A rendőrség többszöri adatigénylés és hosszú hónapokat követően, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság állásfoglalása után árulta csak el, menyibe kerültek a DNS-vizsgálatok: 12 339 193 forintba. Ehhez képest eltörpülnek a büntetőeljárás egyéb szakértői költségei, amik 14 478 forintra rúgtak  – olvasható az Átlátszón.

A nyomozást végül felfüggesztették, a tettes (vagy tettesek) nem lett(ek) meg.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!