Keresés

1,2 milliárd forintot bukik a roma önkormányzat

A minisztérium felmondja a “Híd a munka világába” projekt támogatási szerződését, ezzel tulajdonképpen kimondták, hogy a roma önkormányzat szövetkezete 1,2 milliárd forintot tapsolt el bármiféle eredmény nékül.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szabálytalanságok miatt felmondja a 2013-ban kötött uniós támogatási szerződést az Országos Roma Önkormányzattal – értesült az Index. A minisztérium által elrendelt ellenőrzés ugyanis nyomát sem találta értékelhető szakmai tevékenységnek a Farkas Flórián által alapított „Híd a munka világába” foglalkoztatási szövetkezet tervékenységében.

A lap szerint a „Híd a munka világába” foglalkoztatási szövetkezet hónapokon át halogatta az uniós támogatások záró elszámolásának leadását. A szövetkezet alapítására kiírt uniós projekt 2015. december 31-én zárult, az Emmi ellenőrei ezért január végén végigjárták a szövetkezet budapesti, gödöllői, pécsi, zalaegerszegi és salgótarjáni ingatlanait. A bejárás során megállapították, hogy a TÁMOP-os keretből összesen 560 millió forintért vásárolt hét épület valójában alkalmatlan arra, hogy ott regionális foglalkoztatási irodák működhessenek.

A jelentős késéssel leadott, hiányos elszámolásból lesújtó kép rajzolódott ki a felhasznált pénzek elköltéséről. Az összegzés szerint a szövetkezet költségvetésében szinte kizárólag indokolatlan és túlárazott tételeket lehetett találni. A szövetkezetnek roma munkavállalók képzést és munkába állását kellett volna támogatnia, összesen 1,2 milliárd forintot költöttek el, de több mint két év alatt egyetlen működőképes brigád sem jött létre az országban.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!